استانداردسازی

استانداردها به سازمان ها کمک می کنند تا علاوه بر ایجاد ثبات در کیفیت، نسبت به ارتقا و بهبود کیفیت محصولات و خدمات نیز اقدامات لازم را انجام دهند. 

آرال تجهیز آزما با به‌کارگیری کارشناسان متخصص و با تجربه، توانایی انجام و تحویل به موقع و با کیفیت پروژه‌های طراحی و استقرار استانداردهای ISO9000، ISO14000 و ISO17025 را دارا بوده و پروژه‌های بسیاری را در این حوزه به اتمام رسانده است. علاوه بر این، کارشناسان این شرکت تاکنون در تدوین حدود ۳۰ استاندارد ملی در حوزه فناوری نانو مشارکت نموده اند که تاکنون ۲۲ استاندارد از استانداردهای فوق منتشر شده اند.

ما آماده ارائه خدمات مختلف و متنوع استاندارد سازی به مشتریان گرامی هستیم.

متقاضیان هرگونه خدمات استاندارد سازی تجهیزات آزمایشگاهی می‌توانند از طریق زیر با ما در ارتباط باشند:

درخواست مشاوره: ۰۹۳۸۶۱۷۳۷۷۵

کسب اطلاعات بیشتر: ۴۴۱۲۴۵۴۲-۰۲۱

استانداردسازی و تاثیر آن در کیفیت

یکی از مواردی که می تواند منجر به بهبود کیفیت و ایجاد ثبات در کیفیت شود، بحث استانداردها است. استانداردها به سازمان ها کمک می کنند تا علاوه بر ایجاد ثبات در کیفیت، نسبت به ارتقا و بهبود کیفیت محصولات و خدمات نیز اقدامات لازم را انجام دهند. 

« استاندارد کردن عبارت است از تعیین مشخصات کالا و خدمات مورد نیاز یا تعیین درجه ویژگی های کیفی کالاها و خدمات و حد مرغوبیت قابل پذیرش و مطلوبیت مورد نظر برای آن ها از نظر اندازه، شکل، رنگ، خواص فیزیکی و شیمیایی و … به منظور بهبود کیفیت و حصول اطمینان از مصرف یک فرآورده.»


تعریف بالا تعریفی از استانداردسازی است، که می توان برای هر محصول و یا خدماتی تهیه کرد. اما خود استاندارد به بیان سازمان بین المللی استاندارد به شرح زیر است:

سندی که از طریق اجماع و توافق عمومی تدوین شده و به تصویب گروه یا سازمان شناخته شده ای می رسد و قوائد و دستورالعمل ها و یا مشخصه هایی را برای فعالیت ها یا نتایج آن ها به منظور استفاده روزمره و مستمر ارائه می کند. هدف استاندارد رسیدن به میزان مطلوبی از نظم در زمینه ای خاص است.

 پس استانداردها قوانین هستند، که سعی می کنند با ایجاد نظمی خاص در کسب و کارها کیفیت را افزایش بدهند و نتیجه این بالا رفتن کیفیت، افزایش رضایت مشتریان نیز خواهد بود.


زمانی که صحبت از استاندارد می شود می توان استانداردها را به ۴ دسته کلی تقسیم کرد.

دسته اول: استانداردهای ملی

استانداردهای ملی، استانداردهایی هستند که در داخل کشورها برای مواردی همچون حفظ حقوق مصرف کننده، حفظ اعتبار کشور بخصوص در صادرات، یکنواختی محصولات و کیفیت آن ها تدوین می شود.

این استانداردها براساس تکنولوژی و سطح پیشرفتگی کشور ها توسط کارشناسان و صنعتگر ها و صاحبان کسب و کارها و با همراهی موسسات استاندارد کشورها تدوین می شوند.

در ایران، استاندارد های ملی توسط سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی تدوین و منتشر می شود. استانداردهای ملی ایران که برای بسیاری از محصولات تهیه شده است، در بیشتر موارد برای شرکت ها الزام بوده و باید رعایت شود.

دسته دوم: استانداردهای منطقه ای

استانداردهایی که توسط چندین کشور تهیه می شود را استاندارهای منطقه ای می نامند. کشورهایی که دارای وجوه مشترک مانند جغرافیا، تبادلات تجاری و … هستند معمولا برای کاهش هزینه ها، تشریفات، سهولت مبادلات بین کشورها، استانداردهایی را با یکدیگر تدوین می کنند که بتوانند تبادلات راحت تر و بهتری داشته باشند.

دسته سوم: استانداردهای بین المللی

استانداردهای بین المللی استانداردهای عمده و اصلی هستند. این استانداردها توسط کشورهای مختلف مورد پذیرش قرار می گیرد. استانداردهای بین المللی معمولا در حوزه های مختلف و با استفاده از کارشناس عضو که از کشور های مختلف هستند، پیش نویس می شود و برای کشورهای عضو ارسال شده تا پس از رای گیری و جمع آوری نظرات، ویرایش نهایی شده و استاندارد تدوین شود.

استانداردهای بین المللی که برای آسان تر شدن تبادلات بین المللی است می تواند برای سازمان ها و کسب و کارها یک مزیت باشد، زیرا محصولات و خدمات آن ها براساس استانداردهایی تهیه می شود که در تمام دنیا قابل قبول است.

دسته چهارم: استانداردهای کارخانه ای

این استاندارد توسط یک شرکت یا ائتلاف چند شرکت تدوین می شود. ممکن است یک شرکت با همکاری بخش های مختلف مانند تولید، کنترل کیفیت، بازرگانی و … استانداردی را برای تامین کنندگان خود تدوین کند. به عنوان مثال شرکت های خودروسازی مانند سایپا و ایران خودرو، چنین استانداردهایی را که برگرفته از استانداردهای ایزو نیز می باشد، برای قطعه سازها و تامین کنندگان خود تهیه کرده است و تامین کنندگان ملزم به رعایت این استانداردها هستند.

گاهاً نیز تعدادی از شرکت ها با حوزه کاری مشترک، مثلا خودروسازها، پتروشیمی ها، صنایع شوینده و … برای یکسان سازی و بهتر نمودن کیفیت و ایجاد قوانین برای محصولات اولیه، اقدام به تدوین استاندارد می کنند.

آرال تجهیز آزما با به‌کارگیری کارشناسان متخصص و با تجربه، توانایی انجام و تحویل به موقع و با کیفیت پروژه‌های طراحی و استقرار استانداردهای ISO9000، ISO14000 و ISO17025 را دارا بوده و پروژه‌های بسیاری را در این حوزه به اتمام رسانده است. ما آماده ارائه خدمات استاندارد سازی هستیم. امیدواریم به افتخار همکاری نایل گردیم.

متقاضیان هرگونه طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی می‌توانند از طریق زیر با ما در ارتباط باشند:

درخواست مشاوره: ۰۹۳۸۶۱۷۳۷۷۵      کسب اطلاعات بیشتر: ۴۴۱۲۴۵۴۲-۰۲۱