آرال تجهیز آزما

دستگاه آزمایش خون با استفاده از گوشی هوشمند

محققان دانشگاه ایلی‌نوی موفق به ساخت دستگاه آنالیزور چاپی سه‌بعدی شدند که با گوشی‌های هوشمند کار می کند و نتایجی با دقت تجهیزات آزمایشگاهی مدرن و گرانقیمت ارائه می‌دهد. به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، به طور معمول، برای تجزیه و تحلیل نمونه خون، نمونه ادرار یا بزاق، به دستگاه‌های مدرن و مجهزی نیازمندیم که هزینه بسیار بالایی دارند.
محققان دانشگاه ایلی‌نوی موفق به ساخت دستگاه آنالیزور چاپی سه‌بعدی شدند که با گوشی‌های هوشمند کار می کند و نتایجی با دقت تجهیزات آزمایشگاهی مدرن و گرانقیمت ارائه می‌دهد. به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، به طور معمول، برای تجزیه و تحلیل نمونه خون، نمونه ادرار یا بزاق، به دستگاه‌های مدرن و مجهزی نیازمندیم که هزینه بسیار بالایی دارند. چنین تجهیزاتی همیشه برای پزشکان در کشورهای در حال توسعه و یا بیمارانی که در منزل به نظارت بر سلامت قلب خود می‌پردازند در دسترس نیست. این دستگاه آنالیزور جدید که TRI نام دارد، توسط محققان دانشگاه ایلی‌نوی و به رهبری پروفسور “برایان کانینگهام” توسعه یافته است. این دستگاه جدید قادر به تشخیص هر نوع خروجی است که از مواد تغییر رنگ دهنده یا موادی که از خود نور ساطع می‌کنند (مانند رنگهای فلورسنت) بهره می‌گیرند. برای استفاده از آن، نمونه‌های مایع در یک کارتریج میکروسیالی قرار گرفته که به صورت دستی در ورودی که برای آن بر روی دستگاه تعبیه شده قرار می‌گیرد. محققان سپس از فلش LED یا یک دیود لیزر سبز برای تاباندن بر روی نمونه استفاده می‌کنند. این نور از طریق یک فیبر نوری و یک “توری پراش”(diffraction grating) عبور کرده و به دوربین عقب گوشی می‌رسد. سپس یک اپلیکیشن آن تصویر را تجزیه و تحلیل کرده و به دنبال تغییر رنگ خاص و یا فلورسانس، بسته به آزمایش انجام شده می‌گردد. با استفاده از این آنالیزور جدید می‌توان یک آزمایش چندگانه را بسیار سریع و در کمترین زمان انجام داد و کارتریج میکروسیالی قابلیت آن را دارد که چندین نمونه را به صورت همزمان در آن قرار دهیم. به گفته محققان این پژوهش، این دستگاه علاوه بر موارد استفاده‌ای که در تشخیص پزشکی دارد، می‌تواند در مواردی نظیر نظارت بر محیط زیست، آزمایش مواد مخدر، کنترل کیفیت تولید و ایمنی مواد غذایی نیز مورد استفاده قرار گیرد. این پژوهش در مجله journal Lab on a Chip منتشر شده است.  

دیگر مقالات آرال تجهیز آزما

کدامیک از کشورهای جهان بیشتر برق مصرف می کنند؟

بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقی به منظور مقایسه سرانه مصرف برق کشورهای مختلف جهان بر اساس مگا وات بر ساعت صورت پذیرفته است. در این تحقیق ایسلند با ۵۴/۵ مگا وات بر ساعت دارای رتبه اول سرانه مصرف برق در جهان است و ایران با سرانه ۳/۳ مگا وات بر ساعت حائز رتیه ۶۲ در جهان است.

ادامه مطلب »

علم‌سنجی و رتبه‌بندی مراکز علمی و پژوهشی کشور

پایگاه مرجع دانشگاه‌های ایران به طور تخصصی به علم‌سنجی و رتبه‌بندی مراکز علمی کشور می پردازد. در این پایگاه آمار آنلاین از فعالیت‌های قابل رصد دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها به نمایش گذاشته می‌شود و کلیه داده‌ها مستند به داده‌های قابل راستی‌آزمایی هستند.

ادامه مطلب »

آشنایی با آزمایشگاه نانو فناوری دانشگاه استنفورد

علم و فناوری نانو یکی از زمینه‌های امیدوارکننده در علوم و مهندسی امروز بوده و توانایی ایجاد مواد و تجهیزات در مقیاس یک میلیاردم متر، در هر زمینه‌ای از زندگی، از داروهای موثرتر گرفته تا ارتباطات فوق سریع و سوخت‌های پاکیزه مورد نیاز را دارد.

ادامه مطلب »